این وب سایت دارای مطالبی در مورد دخانیات و ادوات وابسته می باشد و طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران بازدیدکننده باید بالای 18 سال باشند

نگهداری و کهنه کردن توتون پیپ

این مورد را ارزیابی کنید
(3 رای‌ها)

توتون به مرور زمان رطوبت و طراوت خود را از دست میدهد . نگه داری توتون در شرایط مناسب مستلزم آن است که در ظرف محتوی توتون هوا جریان نداشته باشد . اگر توتون را در طی یک هقته یا کمتر مصرف میکنید میتوانید در همان بسته بندی اولیه نگه داری

کرده به شرط آنکه بعد از هر بار مصرف درب بسته بندی تا جای ممکن خوب بسته شود . در هر بار باز کردن درب بسته بندی هوای مرطوب داخل با هوای تازه بیرون که رطوبت کمتری دارد جایگزین شده ودر نتیجه به مرور زمان رطوبت توتون از بین رقته وتوتون طراوت وشادابی وکیفیت اولیه خود را از دست میدهد .
میتوان توتون را مشابه شراب دانست همانطور که با نگه داری مناسب و گذشت زمان وکهنه شدن شراب طعم وکیفیت بهتری میگیرد قند طبیعی موجود در توتون نیز با گذشت زمان به مرور تخمیر شده و عطر و طعم و کیفیت توتون بیشتر میگردد . هر چه قند موجود در توتون بیشتر باشد کیفیت حاصله با گذشت زمان بیشتر میشود .
ترکیبهای که حاوی توتونهای ویرجینیا هستن به دلیل دارا بودن قند طبیعی بالا برای کهنه کردن مناسب ترند و برای مدت زمان نگهداری و روند کهنه کردن آنها محدودیت زمانی وجود ندارد بلکه هر چه بیشتر کهنه شوند کیفیت بالاتری نیز پیدا میکنند .
در ترکیبهای انگلیسی / بالکان روند تخمیر کمی کندتر انجام میشود چرا که توتون لاتاکیا میزان قند کمتری دارد همچنین طعم ادویه ای و تند توتون اورینتال موجود در این نوع ترکیب به مرور زمان کمتر و ملایم تر میگردد به همین دلیل با گذشت زمان طعم دودی توتون لاتاکیا کاهش میابد . به طور معمول توتون لاتاکیا را بیش از پنج سال کهنه نمیکنند ولی اگر مایلید طعم دودی وتند توتون رو کاهش بدهید میتوانید تا ده سال نیز روند کهنه سازی را ادامه دهید .
در مورد توتون های آروماتیک کهنه کردن اثر چندانی ندارد به دلیل وجود اسانس های شیمیایی و طبیعی افزوده شده بعد از گذر زمان تاثیر آنها به مرور کاسته میشود وعطر و طعم اولیه از بین میرود پس توصیه میگردد در صورتی که خواهان کهنه کردن این نوع توتونها هستید حداکثر تا دو سال روند کهنه سازی را ادامه دهید .

برای نگهداری و کهنه کردن توتون دو راه وجود دارد :

الف . نگهداری توتون در بسته بندی اولیه کارخانه :

برای اینکار پیشنهاد میشود توتون با بسته بندی قوطی تهیه شود واستفاده از توتونهای پاکتی توصیه نمیگردد .

سه گروه مختلف بسته بندی قوطی وجود دارد :

1 . بسته بندی قوطی خلا : در این مورد توتون در شرایط نزدیک خلا درون قوطی بسته بندی میشود . داخل درب این قوطی ها واشر پلاستیکی وجود دارد تا از راه یافتن هوا به درون قوطی جلوگیری کند . برای نمونه شرکت مک بارن / ساموئل گاویث / پترسون / اورلیک ( تولید کننده توتونهای دانهیل و ارینمور ) / سولانی و ... از این نوع بسته بندی استفاده میکنند .

2 . بسته بندی قوطی با درب آلومینیوم : نمونه قابل درک برای این نوع بسته بندی قوطی های کنسرو هستند . درپوش این قوطی ها آلومینیومی است و با استفاده از ابزاری که به کلید معروف هستند باز میشود . در این بسته بندی خلا ایجاد نمیشود و مقداری هوا درون قوطی باقی میماند . شرکتهای مک کللند / کرنل اند دیل / جی ال پیز / راترریز و... از این بسته بندی استفاده میکنند .

3 . بسته بندی فویل – قوطی : در ابتدا توتون ها بدون ایجاد شرایط خلا درون پاکت فویل بسته بندی و ممهور میشوند سپس درون یک قوطی فلزی قرار میگیرند . شرکتهای پلنتا تاباک / دبلیو او لارسن / سولانی و... از این بسته بندی استفاده میکنند .

( قوطی های خلا و آلومینیوم را تا زمانی که درب قوطی را باز نکرده اید میتوانید برای مدت زمان بسیار طولانی نگهداری و کهنه کنید کافی است در یک جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم نگهداری شود )پیشنهاد میشود زیر قوطی ها تاریخ خرید و شروع کهنه کردن را یادداشت کنید .

ب . نگهداری توتون درون جارهای شیشه ای درپوش دار :

از این روش نگهداری هم برای کهنه کردن طولانی و هم برای استفاده روزانه میتوان بهره برد .
برای داشتن یک محل ذخیره جهت کهنه کردن و نگهداری توتون میتوانید از جارهای شیشه ای که درپوش واشردار دارند استفاده کنید . جارهای شیشه ای به این دلیل که عایق هوا و رطوبت و همینطور در اندازه های گوناگون در دسترس هستند بسیار مناسب جهت نگهداری و کهنه کردن توتون میباشند .
برای نگهداری و کهنه کردن توتون در جارهای شیشه ای بهتر است ابتدا جارها را با آب جوش شستشو داده تا استریل شوند پس از اینکه جار بطور کامل خشک شد بسته توتون را باز کنید و بطور کامل و فشرده داخل جار را پر کنید . مراقب باشید که در هنگام بستن جار تکه های توتون بین درب و دهنه جار قرار نگیرند تا درب جار به خوبی مهر و موم گردد .
سعی کنید اندازه جارها را متناسب با میزان توتونی که میخواهید کهنه شود انتخاب کنید تا هوای کمتری در جار شیشه ای باقی بماند . البته رطوبت همین مقدار کم هوا به سرعت با رطوبت توتون ها بالانس شده و باعث خشک شدن توتون نخواهد شد . در ضمن وجود مقدار کمی اکسیژن در جار باعث تسریع روند تخمیر میگردد که نکته مثبتی است . به دلیل تولید مقدار کمی گاز که حاصل از انجام فرایند تخمیر است هر از چند گاهی درب جارها را محکم کنید . در چهار تا شش ماه ابتدایی ماهی یکبار و پس از آن هر سه تا شش ماه یک بار درب جارها را بررسی کرده و محکم کنید . به یاد داشته باشید در مدتی که میخواهید توتون را کهنه کنید نباید درب جارها را باز نمایید . پیشنهاد میشود توتون ها را در جارهایی با اندازهایی کوچک و یا متوسط نگهداری کنید تا از هر توتون شیشه ای جداگانه داشته باشید اینگونه میتوانید یک جار را پس از مدتی باز و مصرف نمایید و جارهای دیگر را بازهم نگهداری کنید تا کهنه تر شوند . پیشنهاد میشود روی جارها برچسب بچسبانید و اطلاعات مربوط به ترکیب توتون و میزان توتون موجود در جار و تاریخ باز کردن بسته توتون و شروع کهنه کردن توتون را یادداشت کنید . جارها را باید در یک جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم نگه دارید برای این منظور کمد جای بسیار مناسبی است چرا که هوای خشکی دارد و تاریک است و به نسبت دمای پایینی دارد و همینطور جریان هوای کمی هم در آن جریان دارد .
چند نکته که در نگهداری توتون نباید انجام دهید :

1 . توتون پیپ را نباید در هیومیدوری که از چوب سرو ساخته شده است و مختص سیگار برگ است نگه داری کنید ! هیومیدورهای چوبی مخصوص سیگار برگ هستند و در صورتی که توتون پیپ را در هیومیدور قرار دهید چوب سرو مقداری از رطوبت و همینطور طعم توتون پیپ را به شدت جذب میکند از طرفی سیگار برگ ( که بر پایه توتون برلی ساخته میشود که توتونی با طعمی خنثی و بسیار خفیف است و طعم توتونهای دیگر را به خود جذب میکند ) طعم توتون پیپ را جذب کرده و دگرگون میشود !

2 . بسته توتون را داخل یخچال نگذارید !!! فضای داخلی یخچال برای این کار بیش از حد سرد و مرطوب است اگر بسته را داخل یخچال بگذارید رطوبت داخلی برگها ( همینطور هوای مرطوب داخل پاکت / قوطی ) بیش از حد سرد شده و بصورت بلورهای ریز آب بر روی توتون یخ میبندد همین باعث میشود که توتون بافت و کیفیت خود را از دست دهد در ضمن وقتی توتون را در این شرایط نگهداری کنید در هنگام روشن کردن و سوختن این بلورهای یخ زده آب شده و با شیره / قطران ( که حالت روغنی دارد ) ترکیب شده و باعث بروز مشکل میشود .

3. زمانی که میخواهید توتون را داخل جار بریزید مراقب باشید جار شیشه ای به طور کامل خشک شده باشد همینطور دیسک / سنگهای رطوبت دهنده را درون جار نگذارید . رطوبت طبیعی توتون پیپ بین ده تا هجده درصد است . اگر توتون را با هر روشی ( قرار دادن دیسک / سنگهای رطوبت دهنده و افزودن آب مقطر و... ) بیش از حد مرطوب کنید شرایط رشد کپک در جار فراهم خواهد شد و ممکن است توتون کپک زده فاسد شود .

4 . برای نگهداری و کهنه کردن توتون از جارهایی که پیش تر مواد خوراکی و یا ترشیجات را در ان نگهداری کرده اید استفاده نکنید حتی با جوشاندن جار برخی از میکروارگانیسم و باکتریهای موجود در مواد خوراکی و ترشی و البته بوی این مواد از بین نمیرود ! که ممکن است باعث خراب و حداقل بدبو شدن توتون شود .
یک نکته در مورد توتونهای که میخواهید به صورت روزانه استفاده کنید :

( برای نگهداری طولانی مدت و کهنه کردن توتون به هیچ وجه استفاده از دیسک وسنگهای رطوبت دهنده توصیه نمیشود )

ولی برای توتونی که به صورت روزانه استفاده میشود :

اگر درب جار را زیاد باز و بسته نکنید توتون رطوبت زیادی از دست نمیدهد ... اگر به مرور توتون رطوبتش را از دست داد و مشاهده کردید که بیش از حد خشک شده ( وقتی توتون را بین دو انگشت فشار دهید و توتون خرد شود نشان دهنده اینست که خشک است ) میتوانید از دیسک / سنگهای رطوبت دهنده استفاده کنید آن را دو تا سه دقیقه داخل آب جوشیده سرد شده ( بهتر از آن آب مقطر است ) قرار دهید و پس از اینکه بیرون آوردید کاملا سطحش را با یک دستمال خشک کنید .
پیشنهاد میشود دیسک / سنگ رطوبت دهنده را در تماس مستقیم با توتون قرار ندهید ! برای اینکار میتوانید پس از اینکه سطحش را خشک کردید آن را داخل پلاستیکهای کوچک زیپ دار قرار داده که در تماس مستقیم با توتون نباشد ...

 

لینک های مفید:

فندک زیپو

فروش پیپ

خرید توتون

قهوه جوش

خواندن 7655 دفعه