این وب سایت دارای مطالبی در مورد دخانیات و ادوات وابسته می باشد و طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران بازدیدکننده باید بالای 18 سال باشند

باریستا

این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

این مطالب برای کافی شاپ ها و فروشگاه های قهوه تهیه شده است:

بخش باریستا برای گرداندگان کافی شاپ ها و کافی من ها طراحی گردیده است.

در این قسمت به مسائل حرفه ای تهیه قهوه، انتخاب ماشین آلات متناسب با نیاز کافی شاپ ها و هتل های حرفه ای و متخصص در سرو انواع قهوه پرداخته خواهد شد.

چگونه با دستگاه اسپرسو به صورت کاملا حرفه ای یک فنجان اسپرسو درست کنیم؟

برای نوشیدن یک فنجان اسپرسوی ایده آل بایدبه فاکتورهای مهمی توجه کنیم از جمله :

1. تازگی

قهوه بعد از رست (بودادن) باید در جای خشک ،خنک ودور از نور نگهداری شود و در صورت امکان هنگام نوشیدن قهوه آسیاب شود.

2. پاکیزگی و بهداشت

قهوه مانند هر غذایی باید به صورت کاملا بهداشتی نگهداری شود و هر چیزی که با آن تماس دارد باید پاکیزه باشد حتی آسیاب  قهوه.

3. گرما

آب،شیر،کروپ دستگاه و فنجان بهتر است که گرم باشد.

4. مدت زمان لازم جهت تهیه قهوه

تهیه قهوه اسپرسو در مدت زمانی بین 23 الی 25  صورت میپذیرد.

5. اسیاب کردن(grinding)

آسیاب دستگاهی است که قهوه را در اندازه های مختلف آسیاب می کند.دستگاه آسیاب معمولا درجه ای دارد که با آن میتوانید ریزی و درشتی آن را تعیین کنید .پس از مدتی اندازه مورد نظر خود را طبق طعم قهوه دلخواه خود پیدا میکنید البته عواملی هم چون رطوبت و میزان بخار آب موجود در هوا بر دستگاه آسیاب موثر است.( قهوه فروشی ها و کافی شاپها که مقدارزیادی در روز قهوه آسیاب می کنند باید در هفته 2 روز آسیاب را باز کرده و کاملا تمیز نمایند و پور قهوه های قسمت خروجی قهوه را پاک کنندو همچنین هر 6 ماه یک بار با خدمات پس از فروش تماس بگیرند و دستگاه را سرویس نمایند.)

6. مقدار لازم جهت هر فنجان قهوه (dosing)

مقدار قهوه ای که داخل کروپ میریزید بسیار مهم می باشد، برای یک شات(فنجان) اسپرسو مقدار 10 الی 14 گرم و برای شات دبل 14 الی 18 گرم قهوه مناسب است.

7. پر کردن قهوه داخل کروپ دستگاه (tamping)

درست پر کردن قهوه داخل کروپ بسیار مهم بوده وروی طعم قهوه بسیار موثر است .

پس از پر کردن قهوه داخل کروپ باید اپآن را صاف نموده و نسبت به درجه آسیاب قهوه شما، باید کوبیده شود(دانه بندی قهوه هر چه ریز تر باشد باید کمتر کوبیده شود)،اگر قهوه خوب پر نشود اصطلاحا قهوه خوب شسته نمی شود و موس(کف) خوبی روی قهوه نمی ماند و هم چنین طعم قهوه مطوب نخواهد بود.

مراحل تهیه قهوه اسپرسو

1.کروپ را خشک نمایید.

2.تا لبه کروپ پودر قهوه بریزید و آن را صاف نمایید.

3.لبه های کروپ را از قهوه پاک کرده و آن را داخل دستگاه قرار دهید تا گرم شود.

4.هنگامی که دستگاه را استارت می کنید 3 الی 6 ثانیه طول می کشد تا دستگاه شروع به کار کند بعد از آن یک موس خامه ای شکل در ابتدا پایین می آید.

5.در ادامه قهوه به صورت باریک خارج می شود و به مرور رنگ اسپرسو کمرنگ تر می شود.

6.پروسه قهوه گرفتن از دستگاه نباید بیش از 28 ثانیه باشد در این صورت یک فنجان قهوه با موس مناسب و قهوه ای کاراملی رنگ خواهید داشت.

7.اگر آسیاب ،مقدار قهوه وپر کردن قهوه به صورت صحیح انجام شود به هنگام خارج کردن قهوه استفاده شده در انتهای کار یک قالب آجری مانند از قهوه خواهید داشت که راحت از کروپ جدا می شود، پس از خالی کردن قهوه آن را داخل دستگاه قرار دهید تا گرم بماند.

شیر
بسیاری از مردم از شیر به عنوان یک افزودنی به قهوه استفاده می کنند.

افزودن شیر داغ به قهوه طعم آن را خوب می کند ولی قابل مقایسه با فوم شیر نیست، زیرا فوم شیر طعم نوشیدنی را قوی تر و دلچسب تر می کند.

برای تهیه قهوه با شیر چند نکته را باید رعایت کرد:

1.برای تهیه قهوه با شیر(لته) باید فنجانی بزرگتر از اسپرسو به کار ببرید و حداقل 3/1 آن را شیر بریزید.

2.قبل از تهیه فوم شیر باید شیر بخار را روشن نمایید تا آب آن کاملا خارج شود و فقط بخار خارج شود،بااین کار از مخلوط شدن شیر با آب جلوگیری کرده و فوم قوی تری خواهیم داشت.

3. هنگام قرار دادن نازل شیر بخار آن را در قسمت بالای فنجان قرار ندهید زیرا باعث ایجاد حباب های بزرگ میشود و ممکن است مقداری از آن بیرون بریزد.

4.هنگام تهیه فوم میتوانید آن را به صورت دورانی حرکت دهید تا فوم بهتری داشته باشید.

5.عملیات تهیه فوم باید صدای آرامی داشت باشد ولی اگر صدای بلندی داشته باشد نشان می دهد که نازل به انتهای ظرف یا فنجان چسبیده است،مراقب باشید هنگام بخار گرفتن شیر را نسوزانید حرارت شیر باید در دمای 65 الی 70 درجه باشد در دمای بالاتر شیر می سوزد.

6.در انتهای کار نازل شیر بخار را با پارچه نرم ونم دار پاک کنید.

چه قهوه ای انتخاب کنیم؟

قهوه های دارک دارای طعم سوخته و تندتری نسبت به قهوه های لایت هستند. لذا توصیه میگردد بخش اعظم قهوه خود را لایت (عطری تر) انتخاب کنید و بخش کمتری را به قهوه های دارک اختصاص دهید. به طور مثال اگر که یک کیلوگرم قهوه سفارش میدهید 600 گرم قهوه لایت یا کارمل لایت یا وانیل لایت انتخاب کنید، 200 گرم میدل و 100 گرم دارک انتخاب کنید. با این انتخاب هم قهوه مطبوع تری به دست خواهد آمد و هم کمی ته مزه تلخی خواهد داشت.
چگونه میتوان یک قهوه اسپرسو یا قهوه فرانسه خوب تهیه کرد؟
پیشنهاد ما استفاده از دستگاه اسپرسو است. دستگاه های اسپرسو قیمتی بین یک تا چند میلیون را به خود اختصاص میدهند. اگر که مصرف شما خانگی است همان دستگاه ارزان قیمت پیشنهاد میگردد. اگر که استفاده تجاری دارید حتما دستگاه چند میلیونی به درد شما خواهد خورد.
 

نحوه استفاده از دستگاه های حرفه ای اسپرسو بار را مشاهده کنید

نحوه استفاده از دستگاه های حرفه ای اسپرسو بار را مشاهده کنید (2)

نحوه استفاده از دستگاه های حرفه ای اسپرسو بار را مشاهده کنید (3)

نحوه تهیه لته ارت را مشاهده کنید

نحوه استفاده از دستگاه نسپرسو اسنزا را مشاهده کنید

نحوه استفاده از دستگاه نسپرسو لاتیسیما را مشاهده کنید

تبلیغات شرکت نسپرسو را ببینید

دانه بندی قهوه چگونه باید باشد؟

برای تهیه یک قهوه خوب، دانه بندی ریز بهترین است. گراند کردن یا خرد کردن قهوه در حقیقت یکی از مهمترین مراحل تهیه یک قهوه خوب و عالی است. پیشنهاد میگردد از آسیاب های صنعتی که معمولا فروشنده های حرفه ای در اختیار دارند استفاده کنید.
چگونه بدانیم که یک قهوه خوب بدست آمده؟
بهترین قهوه اسپرسو یا قهوه فرانسه قهوه ای است که پس از تهیه روی آن موس یا خامه بسته باشد. این خامه رنگی طلایی داشته و نشاندهنده استفاده از قهوه مرغوب و استفاده از دستگاه پیشرفته با فشار بار مناسب برای تهیه قهوه میباشد.

منبع کافه آرتین 

 

لینک های مفید:

فندک زیپو

فروش پیپ

فروش توتون

قهوه جوش

انجمن قهوه

 

خواندن 5018 دفعه
محتوای بیشتر در این بخش: « اسپرسو باریستا کیست؟ »